Implantat – ersättning av förlorade tänder
Förlorad tand? Det finns hjälp att få!
Då en eller flera tänder saknas kan dessa ersättas antingen med en bro eller implantat.
Vid implantatbehandling ersätts tandluckan med en eller flera titanskruvar som fixeras i käkbenet, därpå monteras sedan en krona eller en bro, som utformas i samråd med dig som patient.
                        
Titanskruvarna fungerar således som konstgjorda tandrötter, som integreras och växer fast i käkbenet. Ingreppet är relativt enkelt och behandlingstiden är olika lång beroende på käkbenets kvalitet. Behandlingen sker under lokalbedövning.
Vi använder oss endast av de mest tillförlitliga implantatsystemen på marknaden. Dessa är ledande inom forskning och utveckling, vilket innebär en garanterat hög säkerhet för dig som patient.
 
Varför välja tandimplantat? Att ersätta förlorade tänder kan höja din självkänsla, förbättra din tuggförmåga och hjälpa din munhälsa.
Med ett tandimplantat får du en stabil och långvarig lösning som ser ut och känns som en riktig tand.
Att förlora tänder innebär inte bara att ditt utseende förändras. Saknade tänder kan även försämra din tuggförmåga, göra det svårare att känna hur maten smakar och leda till nya tandproblem och fler förlorade tänder. Tandimplantat har därför blivit ett allt vanligare alternativ för den som vill ersätta sina förlorade tänder. De stora fördelarna med tandimplantat är att de, till skillnad från exempelvis löstagbara proteser eller bryggor, fästs i käkbenet. Förutom att det blir lättare att tugga och att du slipper oroa dig för att de ska lossna, stimulerar tandimplantatet även käkbenet mer som en riktig tand. Detta innebär att du med ett tandimplantat kan undvika flera av de hälsoproblem som uppstår när du saknar tänder i din tandrad. En annan stor fördel med tandimplantat jämfört med så kallade bryggor är att tandimplantaten inte kräver att du slipar och borrar i friska närliggande tänder.    
Vill du veta mer om implantat är du välkommen att kontakta oss.